Kırşehir Akçakent neyi meşhur?
İlçemizde hayvancılık önemli bir gelir kaynağıdır. İlçemizde kurulan Akçakent-Ayvalı Tarımsal Kalkınma Kooperatifi aracılığıyla damızlık sığır, S.Y.D.V. ve küçükbaş hayvancılık Or-Köy genelinde dağıtılmıştır. Ayrıntılı bilgi için Akçakent Kaymakamlığı web sitesini ziyaret edebilirsiniz.
Akçeken Köyü nereye bağlıdır?
AkçakentWikimedia | © OpenStreetMap İlçe sınırlarının haritasıÜlkeTürkiyeİlKırşehirCoğrafi bölgeOrta Anadolu16 satır daha
Kırşehir Akçakent hangi boydan?
Tarihçe. Oğuzların Kayı boyundan olan Karakeçililer aşiretine mensuptur.
Kırşehir’in en ünlü yemeği nedir?
Kırşehir yemekleri Türkiye’nin en popüler ve ünlü yemekleri arasındadır. Kırşehir denince akla ilk gelen yemeklerden biridir. Ayran çorbası Kırşehir’de en çok tüketilen yemeklerden biridir. Kırşehir halkı arasında da popüler olan bu yemeğe nohut ve domates de eklenir.
Kırşehir’in hangi meyvesi meşhur?
Kaman cevizi dünya çapında bir üne sahiptir. Kaman cevizinin kalitesinin daha da iyileştirilmesi için araştırmalar yapılmıştır. Seçim çalışmaları sonucunda en iyi özelliklere sahip 5 farklı ceviz çeşidi elde edilmiştir. Bunlar Kaman 1, Kaman 2, Kaman 3, Kaman 4, Kaman 5 olarak adlandırılmıştır.
Kırşehir Akçakent arası kaç kilometre?
Akçakent, Kırşehir’e 65 km uzaklıktadır.
Kar ve Ayı hangi köyde çekildi?
Film Türkiye, Almanya ve Sırbistan ortak yapımı olup Artvin’in Şavşat ilçesinde çekilmiştir.
Kar ve Ayı neyi anlatıyor?
“Kar ve Ayı”, sert kış koşullarının dış dünyayla tüm bağlarını kopardığı bir dağ kasabasında yaşayan yeni atanan hemşire Aslı’nın (Merve Dizdar) ilk günlerini konu alan bir filmdir.
Kırşehir Çiçekdağı Alevi mi?
Özellikle günümüz Ermenistan sınırları içerisinde yer alan Çukursad bölgesinden bir Türkmen dervişi ve şair olan Miskin Abdal’ın şiirleri, onun Ehl-i Beyt’e olan sevgisini ve Şiiliğe olan eğilimini göstermektedir. Aynı şekilde Alevi-Bektaşi köklerinden etkilenen Çiçekdağı ve Kırşehir civarındaki Abdallar da Ehli Beyt’e büyük bir sevgi duymaktadırlar.
Kırşehir hangi soydan gelir?
Orta Asya’dan gelip Anadolu’ya yerleşen 230 aşiret, 1500 boy ve 5800 topluluk olmak üzere yaklaşık 7230 Türkmen aşireti, klanı ve topluluğu vardır. Nevşehir ve Kırşehir bölgelerine yerleşen 450 büyük ve küçük Türkmen aşiretinden biri de Oğuzların Bozok koluna mensup olan Beydili aşiretidir.
Kırşehir Akpınar soyu nereden gelir?
Rivayete göre Antalya bölgesinden göç ederek ilçemizin Tek Höyük mevkiine yerleşen Yörük oğulları, Yozgat bölgesinden göç ederek ilçemizin Eldelekli köylerine yerleşen İmamoğulları aşireti gibi birkaç tanınmış ailenin ticaret ve akrabalık ilişkilerinin gelişmesi sonucu bugünkü Akpınar mevkiine yerleşmişlerdir.
Kırşehir adı nereden gelmiştir?
Daha önce Makissos (Macissus) olarak bilinen şehir, İmparator I. Justinianus (527-568) döneminde yeniden kurulmuş ve Justinianopolis adını almıştır. Türkler, uçsuz bucaksız kırsalın ortasında yükselen bu şehre “kır kasabası” adını vermişlerdir. Zamanla, kırsal kasaba halk arasında “Kırşehir” olarak bilinir hale gelmiştir.
Kırşehir’in neyi meşhur hediyelik?
Onyx taşı Kırşehir ile özdeşleşmiş bir hediyelik eşya olup, geçmişte Kırşehir’de yaşayan hemen hemen her insanın evinde veya iş yerinde onyx taşından yapılmış bir eşya bulundurduğu bilinmektedir. Kırşehir Çullaması un, tavuk, tavuk suyu ve tereyağından hazırlanır.
Kırşehir’de ne yetişir?
İlde yetiştirilen başlıca ürünler buğday, arpa, nohut, ayçiçeği ve şekerpancarı olurken, az miktarda domates, biber ve taze fasulye yetiştirilirken, meyve olarak ise ceviz, elma, armut, badem ve üzüm yetiştirilmektedir.
Kırşehir’in neyi meşhur yerleri?
Kırşehir’de Yapılacak ŞeylerTerme Termal Turizm Merkezi.Kırşehir Kaplıcaları.Seyfe Gölü Kuş Cenneti.Üç Ayak Kilisesi.Çağırkan Kale Höyüğü.Cacabey Camii.Ahi Evran Camii ve Türbesi.Mucur Yeraltı Şehri.Diğer makaleler…
Kırşehir Kaman neyi meşhur?
Kaman cevizi meşhur olduğundan her yıl adına festival düzenlenmektedir.
Kırşehir’de ne ekilir?
İlde yetiştirilen başlıca ürünler buğday, arpa, nohut, ayçiçeği ve şekerpancarı olurken, az miktarda domates, biber ve taze fasulye yetiştirilirken, meyve olarak ise ceviz, elma, armut, badem ve üzüm yetiştirilmektedir.
Kırşehir’in tarihi eserleri nelerdir?
Kırşehir’de gezilecek yerler: Seyfe Gölü Kuş Cenneti. … Mucur Yeraltı Şehri. … 3. Cacabey Medresesi. … Japon Bahçesi. … Kaman Kalehöyük Arkeoloji Müzesi. … Neşet Ertaş Müzesi. … 7. Üçayak Kilisesi. … 8. Ahi Evran Camii ve Türbesi.Daha fazla makale…•25 Ekim 2023