Çocuklar hata yaptığında nasıl davranmalıyız?
Çocuğunuz; Onaylamadığınız hatalı davranışları durdurma adımları onunla doğru bir şekilde iletişim kurmakla başlar. Çocuğunuzla bir şey hakkında konuşmak istiyorsanız; Yakın mesafeden, diz çökerek, aynı yükseklikte ve yüz yüze konuşun. Bu duruş onu; İnsanlarla sohbete ve işbirliğine açık hale getirir.
Asla söz dinlemeyen çocuğa nasıl davranmalı?
Ana hedefiniz çocuğunuzla tutarlı olmaktır. Çocuğunuza doğrudan engeller yerine seçenekler sunun. Çocuğa yeni seçenekler sunarak rehberlik etmek her zaman “hayır”, “hayır”, “asla” gibi sözcüklerden daha etkilidir ve çocuğun uyum sağlama yeteneğini artırır. Çocuğunuzu eleştirmeyin, hatalarını belirtmeyin.
Hata yapan insana nasıl davranmalı?
Bir hatadan sonra anında toparlanmanın 7 yolu! Neden hata yaptığınızı düşünün. Farkındalık, onu çözmenin tek yoludur. … Bir mola verin. … 3. Duygularınızı karıştırmayın. … Devam edin. … 5. Hatalarınızdan ders çıkarın. … Hatalarınızı düzeltin. … 7. Aynı hatayı tekrarlamadığınızdan emin olun.
Kurallara uymak istemeyen çocuğa nasıl davranmalı?
Çocuğun doğru davranışı ödüllendirilmeli ve yanlış davranış için “görmezden gelinmeli” veya “geri bildirim” verilmelidir. Cezalandırmayalım. Çocuklara seçenekler sunularak karar vermelerinde yardımcı olunabilir.
Bir çocuğun olumsuz kişilik özellikleri nelerdir?
Çocuklarda sıklıkla gözlemlediğimiz davranış bozuklukları arasında; sinirlilik, hırçınlık, saldırganlık, isteklerini yerine getirmek için sürekli ağlama, inatçılık, yalan söyleme, alt ıslatma, dışkı tutamama, yeme bozuklukları, inatçılık ve uyku bozuklukları yer almaktadır.
Hırçın ve öfkeli çocuğa nasıl davranmalı?
*Çocuğu dinlemek ve sevgi ve ilgi göstermek yardımcı olur: Öfkeli çocuğu önce sakinleştirmek ve kendini ifade etme fırsatı vermek gerekir. Öfkesine öfkeli davranışlarla tepki vermeyin, onu dinleyin. Bu dönemde öğüt vermeyin, suçlayıcı ifadeler kullanmayın, önce açıklama yapmasına ve duygularını dile getirmesine izin verin.
Çocuğum çok saygısız ne yapmalıyım?
Nasıl davranmalıyız? “Saygısızlık” tanımlarınız hakkında konuşun. Saygısızlık olarak algıladığınız şey onun için aynı şeyi ifade etmeyebilir. Sınırlar önemlidir. … Duruşunuzu net tutun. … Bir güç mücadelesine girmeyin. … Saygı sadece çocukların görevi değildir. … Özel alanlar önemlidir. … Duygulara odaklanın. … “O sadece bir çocuk.” değil.
Çok inatçı bir çocuğa nasıl davranılmalı?
Çocuğunuz bir konuda inatçıysa, dikkatini başka yöne çekmeye çalışın ve inatçı olursa istediğini elde edemeyeceğini anlatın. – Ne yapılması gerektiğini açıklayın, ne yapılmaması gerektiğini değil. – Tutarlı olun. Bu, çocuğun davranışı içselleştirmesini kolaylaştıracaktır.
Çocuğun sakin olması için ne yapmalıyım?
Kaygılı bir çocuğu sakinleştirmenin 5 yolu. Sakız çiğneyin, eşit aralıklarla nefes alıp verin. (Aynı zamanda parasempatik bir düzenleyicidir.) Suyla gargara yapın.
Hatalar bize ne öğretir?
Deneme yanılma hayatımızın bir parçasıdır. Yaptığımız hatalar bize neyin doğru ve daha iyi olduğunu da öğretir. Hatalarımızı fark etmek, neyin yanlış olduğunu ortaya çıkarmak ve sonra yaptığımız hatayı kabul etmek bir kişi olarak gelişmemize ve bilgi ve becerilerimizin genişlemesine yol açacaktır.
Hata yapmaktan korkan insan ne yapmalı?
Hata yapma korkunuzu nasıl yenebilirsiniz? Korkmayın ve korkunuzdan utanmayın. Kültürümüz korkusuzluğu yüceltir. … Duygusal çeviklik becerilerinizi kullanın. … Süreçlerinize odaklanın. … Bakış açınızı genişletin. … Boş zamana değer verin. … Kendinizi eleştiri karmaşasından ayırın.
Bir insan neden sürekli aynı hatayı yapar?
Bilim insanına göre bunun nedeni, insan beyninin bilgiyi işleme ve tekrar tekrar başvurduğu kalıpları oluşturma biçiminde yatıyor. Agarwal, “Bu şablonlar aslında gerçek dünyada karar almamıza yardımcı olan kısayollar,” diyor ve ayrıca hataların tekrarlanmasına yol açabileceğini ekliyor.
Laf söz dinlemeyen çocuğa nasıl davranmalı?
İşte çocuğunuzla iletişim kurmak için 3 ipucu: Öfkelenmemeye çalışın. Nazik bir tavır sergileyin, ancak aynı zamanda kararlı da olun. … Çocuğunuzun kendini ifade etmesine izin veren ve ona güç veren ortamlar yaratın. … Çocuğunuza bir şey yapmasını söylediğinizde, bunu nasıl yapacağını bildiğinden emin olun.
Çocuğum beni hiç dinlemiyor ne yapmalıyım?
Çocuğum beni dinlemiyor, ne yapmalıyım? 1. Konuşma mesafesi ve dokunmanın etkisi. … 2. Metinler – görseller kullanın. … 3. İsteklerinizi olumsuz cümleler kullanarak ifade etmeyin. … 4. Kısıtlamalar koyarsanız, alternatifler sunun. … 5. Tutarlı olun. … 6. Söylenenleri tekrar etmesini teşvik edin. … 7. İsteklerinizi kısa cümlelerle ifade edin… •4 Mart 2019
Tembel çocuk için ne yapmalı?
Günlük işler Yatağını yapmak yerine, onu birlikte yapın, sabah yüzünü yıkamak için banyoya eşlik edin ve birlikte okula yürüyün. Ödev gibi sorumlulukları varsa, zamanında tamamlamasını sağlayın ve dikkatini dağıtacak aktivitelerde bulunmayın. Ödev bittikten sonra birlikte aktivite zamanları planlayın.
Huysuz ve inatçı çocuğa nasıl davranmalı?
Çocuğunuz bir konuda inatçıysa, dikkatini başka yöne çekmeye çalışın ve inatçı olursa istediğini elde edemeyeceğini anlatın. – Ne yapılması gerektiğini açıklayın, ne yapılmaması gerektiğini değil. – Tutarlı olun. Bu, çocuğun davranışı içselleştirmesini kolaylaştıracaktır.
Istenmeyen davranış sergileyen çocuğa nasıl bir yol izlenmeli?
Çocuğunuz olumsuz davranışlar sergiliyorsa, çocuğunuza kısa bir süreliğine dikkat etmeyi bırakın. Onunla tartışmayın, onunla konuşmayın veya onu azarlamayın. Başınızı çevirin ve onunla göz temasından kaçının. Duruşunuzda, davranışlarınızda veya yüz ifadenizde herhangi bir öfke belirtisi göstermeyin.
Saygısız bir çocuğa nasıl davranmalı?
Çocuğunuzun kaba ve saygısız davranışlarını düzeltmek için, öncelikle bu eylemlerin neden kaba olduğunu ve neden bu şekilde davranmaması gerektiğini açıklamalısınız. Daha sonra anlayışlı ve destekleyici olun ki çocuğunuz bu şekilde nasıl hissettiğini ve davrandığını açıklayabilsin.
Davranış bozukluğu olan bir çocuğa nasıl davranılmalı?
Olumsuz davranışın görüldüğü durumlarda çocuğun dikkati olumlu bir aktiviteye yönlendirilmelidir. Çocuğun davranışına şiddetle karşılık verilmemelidir. Davranışla ilgili olay sakin bir şekilde ve hemen değil, tartışılmalıdır. Çocuğa üstlenebileceği sorumluluklar verilmeli ve başarı duygusu aşılanmalıdır.